esports Mataró

L’Assolim CN Mataró derrota el CN Sabadell (13-10) en un duel d’alta volada

Les de Dani Ballart aspiren a poder acabar la lliga regular en primer posició

per Jordi Rabassa / Àlex Gomà| Compartir

L’Assolim CN Mataró ha recuperat les bones sensacions aquest migdia de dissabte en derrotar l’Astralpool CN Sabadell per 13 gols a 10 en un partit marcat per la igualtat i que fa que el quadre mataroní ho tingui gairebé tot a favor per acabar la fase regular de la lliga en primera posició. Perquè això sigui així, haurà de guanyar els dos partits que té pendents, contra l’Echeyde i el Rubí i esperar que, en la propera jornada, el CN Sabadell guanyi el Sant Andreu o que aquest superi les vallesanes a la tanda de penals.

El partit ha estat un continu teva meva entre dos dels millors equips d’Europa. Això sí, les mataronines, que han sabut sobreposar-se al cop dur que van patir a la final a quatre europea, han dut la iniciativa en el marcador durant bona part del partit. L’equip de Dani Ballart ha encetat el marcador gràcies a un gol de Cristina Nogué. Judith Forca i Van der Sloot, aquesta de penal, han capgirat momentàniament la situació abans que Rita Keszthelyi-Nagy establís el 2-2 amb el qual s’ha saldat el primer quart.

El segon període, el partit ha continuat amb la mateixa tònica. El Mataró sempre per davant en el marcador però sense distanciar-se més allà d’un gol. S’arribava al descans amb un 6-5 favorable a les locals.

En el tercer quart, el Sabadell s’ha col·locat per segona vegada per davant en el marcador arran del 8-9 però el Mataró novament ha aconseguit arribar al final del període amb un gol d’avantatge (10-9).

El partit s’ha resolt en l’últim quart. Dani Ballart, a 2.28 del final del partit i amb un 11-10 al seu favor, ha demanat un temps mort. Poc segons després Mireia Guiral marcava el 12-10. Era la primera vegada que un dels dos equips guanyava per més de dos gols de diferència. David Palma demanava també un temps mort per redreçar la situació. Però sense èxit. Clara Cambray marcava de nou per a les mataronines i establia el resultat definitiu.

Assolim CN Mataró: Mariona Terré, Sílvia Morell, Simone Van de Kraats (1), Mireia Guiral (2), Vivian Leonie Sevenich, Rita Keszthelyi-Nagy (2), Clara Cambray (1), Cristina Nogué (3), Silvia Avegno, Queralt Bertran (1), Anna Espar (2), Martina Claveria (1) i Carla Solà.

Astralpool CN Sabadell: Laura Ester, Matilde Ortiz (2), Paula Leiton, Catharina Hendrica Van der Sloot (1), Maartje Keuning, Irene Casado (1), Sofia Giustini (1), Maica García, Judith Forca (2), Beatriz Ortiz (1), Ona Jurado, Irene González (2) i Mar Carrasco. Entrenador: David Palma

Àrbitres: Francesc Xavier Buch Juanola, Gaspar Ventura Meseguer i Jaume Teixidó Bermúdez

Evolució del marcador:  1-0, 1-1, 1-2, 2-2 / 3-2, 3-3, 4-3, 4-4, 5-4, 5-5, 6-5 / 6-6, 7-6, 7-7, 8-7, 8-8, 8-9, 9-9, 10-9 / 10-10, 11-10, 12-10 i 13-10.