Des de fa uns mesos, els joves de Mataró compten amb un espai propi a la Biblioteca Pompeu Fabra. Sota el nom de crea)acció, la sala es divideix en diverses àrees d’interès per atraure un públic juvenil. S’hi pot gaudir de la lectura, del treball col·laboratiu i, per exemple, dels videojocs. Aquest última és la proposta més innovadora de l’espai. Cada divendres es fa una acurada selecció de videojocs amb l’objectiu de posar-los en valor com a expressió cultural. Una manera de trencar estereotips que es complementa amb altres activitats al voltant d’aquest tipus de jocs, així com un club d’exploració que seria l’equivalent, a nivell de format, a un club de lectura.
Elena Ballestín, tècnica auxiliar de la Biblioteca Pompeu Fabra: Aquesta activitat s’emmarca dins un projecte que es diu ‘Ficció en joc’ i la seva intenció és acostar la cultural videolúdica als joves des d’un punt de vista més cultural. Es fa una selecció de jocs amb uns criteris concrets perquè ens hem trobat que els joves acostumen a jugar a un tipus de jocs determinats. Per això aquí posem al seu abast altres jocs que tenen un criteri artístic o un contingut que va més enllà del propi joc.
Segons l’Associació Espanyola de videojocs, més del 80% de joves entre 12 i 19 anys hi juga. Per això l’activitat de la Pompeu pretén acompanyar els joves en la interpretació de la cultura dels videojocs i els proposa anar més enllà de les partides.