La cuina catalana va lligada a un nom propi: Carme Ruscalleda. I amb ella Sant Pol de Mar. Apassionada per la gastronomia i la comarca, Ruscalleda recorda els seus inicis als fogons a casa seva al costat de la seva tia-àvia fent escudella. La cuina catalana per a Ruscalleda ha de conservar les tradicions, les seves arrels i els productes de proximitat tot i que també creu que s’ha d’incloure la innovació als plats perquè entrin per tots els sentits: el gust, la vista, la textura i l’olfacte.
Per a la xef amb set estrelles Michelin, la dona amb més estrelles del món, Sant Pol de Mar és un refugi, és casa, confort. Tot i haver tingut oportunitats de marxar a viure fora del poble maresmenc, Ruscalleda sempre ha volgut quedar-s’hi i, de fet, viu encara a la casa on va néixer. Viu a Sant Pol de Mar amb molta estima, sentiment de pertinença i envoltada dels veïns i veïnes que sempre l’han acompanyat.
Carme Ruscalleda és la protagonista de l'Art i Part d'aquesta setmana.