Sant Jordi, la diada que embriaga Catalunya de cultura i tradició, es viu amb intensitat arreu del territori. El 23 d’abril esdevé un mosaic de roses, piles de llibres i carrers atapeïts d’alegria i amor. Però, com un secret ben guardat, Mataró té una cadència i uns ingredients propis que fan única i diferent aquesta festivitat.
Durant la tarda de Sant Jordi la ciutat es revela amb una celebració singular que, any rere any, demostra la seva capacitat d’atracció. Un dels elements distintius és la imponent Trobada de Gegants, Gegantes i Nans, que ha estat multitudinària. A la crida de la Família Robafaves hi han participat una seixantena de figures i centenars de mataronins que no s’ho han volgut perdre.

L’altre ingredient indispensable ha estat la Diada Castellera. La colla dels Capgrossos han tornat a lluir-se de valent i han descarregat una altra clàssica de 8. Una torre de 7, un 4 de 8 i un 3 de 8, afegint-hi un 7 de 7 en la quarta ronda. Una jornada que s’ha tancat amb 4 pilars de 4 i un pilar de 5 davant mateix de l’Ajuntament.
Mentre les parades encara despatxaven les últimes roses i llibres o simplement plegaven veles, la gentada feia temps per un altre dels plats forts de la jornada: la Fogonada. Un correfoc únic que explica l’adaptació de la llegenda de Sant Jordi, amb el Drac de Mataró com a protagonista. Una cercavila singular pensada per a totes les edats, on els voltafocs protagonitzaran les escenes més icòniques d’aquesta festa mataronina amb foc i música.