logo
profile

cultura Mataró

Enriqueta Alum continua en plena forma

La mítica professora de dansa mataronina ha omplert de gom a gom l’Ateneu Centre Cultural aquest dijous, on ha parlat de castanyoles i ha actuat al costat dels seus fills

per Laura Cera| Compartir


L’Ateneu Centre Cultural estava ple a vessar aquest dijous a la tarda durant la conferència ‘L’art de les castanyoles’, a càrrec d’Enriqueta Alum. La històrica professora de dansa mataronina ha compartit la seva passió per aquest instrument de percussió que va aprendre a tocar quan va començar a estudiar dansa clàssica i ball espanyol. Avui dia en té vuit jocs a casa, alguns dels quals ha ensenyat i explicat als assistents.

Enriqueta Alum, artista i professora de dansa: Les castanyoles no són difícils de tocar, però t’han d’agradar i hi has de posar voluntat, així com tenir afició per aprendre. Amb aquest instrument de percussió es poden tocar tot tipus de partitures.

De fet, Enriqueta Alum va crear el primer estudi de dansa de Mataró i continua en actiu, tant tocant les castanyoles com fent ball de línia. La tarda d’ahir va ser especial perquè va actuar amb la seva filla, Isabel Baquero, que va venir expressament des de Londres. També la van acompanyar, al piano, el seu fill, Enric Baquero, i Joan Antoni Puig.

Enriqueta Alum, artista i professora de dansa: M’ha agradat que vingués tanta gent. Com que encara estic en actiu, tant tocant com ballant, he aprofitat per fer força promoció de l’acte i estic contenta de com la gent ha respost. També m’ha agradat que m’acompanyessin els meus fills.

L’acte, organitzat pels Amics de la Ciutat de Mataró i la Fundació Iluro, va comptar amb la presentació del periodista de tvmataró Pep Andreu qui, per cert, també va ser alumne d’Enriqueta Alum. En el seu cas, però, no per aprendre a tocar les castanyoles, sinó per iniciar-se en el claqué.

| Compartir

Loading related news...
Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.