S’han d’obrir més fronts i que la biblioteca sigui un reclam per a tothom. És per això que les Biblioteques de Mataró van fent passes endavant i programaran a partir d’ara trimestralment cicles temàtics. El primer amb què s’atreveixen és amb els espectacles literaris eròtics, que començaran aquest mateix dijous. Els havien programat fa anys com a prèvia de Les Santes, però es va deixar de fer, malgrat l’èxit que tenien.
Elisabet Hernández, tècnica de programes de les biblioteques de Mataró: Fèiem una sessió de contes eròtics dies anteriors a Les Santes i funcionava molt bé. Per diversos motius es va deixar de programar, però ara hem decidit reprendre-ho perquè tenia molt interès per part de la població. És una temàtica que és molt fàcil de treballar, atrau a molt de públic i que ens podrà donar peu a què la gent vingui més a les biblioteques a veure aquesta mena d’espectacles.
Una altra de les novetats d’aquesta temporada d’hivern a les biblioteques mataronines és la celebració del Dia Mundial de la Poesia del 21 de març. Bo i que en altres anys s’hi ha fet algun acte relacionat és el primer any que preparen tot un conjunt d’activitats que s’allargaran durant tota una setmana.
Elisabet Hernández, tècnica de programes de les biblioteques de Mataró: La poesia és un àmbit molt interessant, però molt minoritari. Ens interessa arribar a més públic i potenciar aquesta efemèride que no se celebra molt a la ciutat de Mataró. Hem anat treballant en anys anteriors el Dia Mundial de la Poesia i hem fet petites programacions, però ara hem volgut donar-li més importància i impulsar el projecte, i per això hem creat una setmana sencera amb activitats i treballar amb altres col·lectius de la ciutat per donar-li més força.
L’eix vertebrador de la programació de les biblioteques mataronines és la programació dedicada especialment al públic infantil i juvenil amb hores del conte, clubs de lectura, videojocs, tallers i espectacles literaris. Una programació variada, per a totes les edats i que es reparteix en les tres biblioteques municipals de la ciutat: la biblioteca Antoni Comas, la Popular i la Pompeu Fabra.