logo

tvmataró | La televisió de Mataró i el Maresme

profile

cultura Mataró

Les mones fan que les vendes dels dolços de Sant Jordi es concentrin el 23 d’abril

És poc habitual que coincideixin la Pasqua i la Diada de la rosa i el llibre i les pastisseries en noten els efectes

per Clara Sánchez| Compartir


Roses fetes de llaminadures, dracs i princeses de xocolata. I fins i tot pastissos en forma de llibre desitjant “Bon Sant Jordi”. Els dolços amb aquesta temàtica ja s’han convertit en una tradició més del 23 d’abril a Mataró. Les pastisseries mataronines treballen per tenir-los a punt per a la diada. Aquest any, però, aquestes menges competeixen amb un rival difícil de batre, la Mona de Pasqua. I és que la majoria d’establiments fa setmanes que reben encàrrecs de mones i creuen que la venda de detalls dolços per Sant Jordi, es concentrarà el 23 d’abril.

 

Alejandro Mohedo, pastisseria Avinguda: Farem la rosa que fem cada any de xocolata negra amb fruita de la passió, de llimona i la de festuc amb gerds, que aquesta està molt de moda. També fem el llibre de sant Jordi amb mantega i gemma cremada, el tradicional. No sabem com anirà, però en principi l'essència no es perd. Espero que el mateix dia de la mona la gent ja faci els encàrrecs per Sant Jordi.

 

Teresa Graupera, casa Graupera: Ni jo mateixa, que fa anys i anys que estic aquí, recordo que s'hagués encavalcat tant. La setmana que ve, enmig de mones, per primer cop que jo recordi, hi haurà el pa de Sant Jordi. És a dir, tindrem les piruletes, les roses, les galetes, les llengües de drac, que són molt divertides, i la nostra especialitat: les neules amb flors, recepta medieval recuperada pel meu pare, Enric Graupera, ara ja fa una vintena d'anys enrere.

 

És més aviat poc habitual que coincideixi la Setmana Santa amb Sant Jordi, de tota manera, els pastissers han hagut de treballar de valent per proveir dels dolços que requereix cada una de les tradicions.

| Compartir

Loading related news...
Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.