Enmig de banyistes i en plena temporada alta, l'Estat ha començat les obres d'urgència per reomplir de sorra les platges de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt, que el temporal Nelson es va empassar ara fa 4 mesos. Una màquina excavadora s'encarrega d'extreure la sorra acumulada a la riera del Balís, que marca el límit entre els dos municipis maresmencs, i un camió se'n cuida de traslladar-la allà on fa més falta perquè la platja torni a tenir la imatge de sempre o, com a mínim, la dels últims anys.
Les feines duraran només dues setmanes i arriben després d'haver acabat les reparacions dels desperfectes i la regeneració de la platja de Pineda de Mar, l'altra població de la comarca on s'hi ha actuat de forma puntual. Una actuació, a més, que els usuaris consideren que serà més aviat temporal i no suposarà cap remei definitiu a la pèrdua de sorra.
El debat sobre l'estabilització de les platges del Maresme ni és nou ni sembla tenir solució a curt termini. Amb un pla global del litoral que l'Estat té pendent d'executar des de l'any 2014 per falta de consens al territori i els dubtes sobre la seva efectivitat, els alcaldes de Llavaneres, Sant Vicenç, Caldes d'Estrac i Arenys de Mar s'han reunit amb la subdelegada del Govern de l'Estat a Barcelona, Pepín Beltran. Durant la trobada s'ha arrencat el compromís d'elaborar un projecte per refer i protegir el tram de costa d'aquests quatre municipis del Maresme Central. Una proposta, a llarg termini, que no veurà la llum fins d'aquí a quatre anys, com a molt aviat, i que a banda d'aportacions de sorra, inclourà la creació de nous espigons.
De forma paral·lela, el Consell Comarcal, també ha començat els contactes amb els ajuntaments del Maresme per tornar a la unitat d'acció i acordar solucions conjuntes per aturar la degradació del litoral. Un front comú que ha de servir per anar a Madrid amb una proposta clara i consensuada sobre les actuacions que cal fer-hi. La ronda, a més, es fa un cop coneguda la predisposició de la Demarcació de Costes de l'Estat a Catalunya d'estudiar qualsevol alternativa per garantir un front marítim més estable.